Hvalpe

 

Sebastian Triton Indy
Tumle Viktor Louis
Hvalpedag Hvalpedag 2  
 

Fakta

Hvalpe Galleri

 
14 december. Så er alle de kære små rejst til deres nye familier, og her er blevet meget stille, vi savner dem, men det er også dejligt at få tid til de store hunde igen. Sida og jeg glæder os til, at vi skal til træning i aften, det er første gang i snart 2 måneder, det bliver bare fuld fræs fra Sida´s side. Emilie er også begyndt at træne Rajah igen, de nyder også at have hinanden fuldt ud.

Ovenfor er der links til hvalpenes egne sider.

 

5 december. Her blev lidt tomt, da 5 af hvalpene rejste i sidste uge, men vi har da Sebastian lidt endnu, så vi har stadig lidt og se til.

Det er også dejligt med lidt ro, vi har været meget trætte, og glæder os bare til at julehygge med familien nu, og så kan jeg se frem til at komme i gang med at træne igen.

Jeg skal nok få lavet sider om hvalpene, så jeg kan lægge de ting ud som i sender til mig om jeres små guldklumper, men I må have lidt tålmodighed.

 

Sebastian i haven.

 
 
29 november. Så går det stærkt med at få afleveret hvalpe, der er rejst to og i dag rejser to mere, det bliver lidt tomt, men med de dejlige mennesker, som mine  hvalpe kommer ud til, kan jeg bare glæde mig over, hvor godt de kære små får det i fremtiden.

Hvor det varmer når I skriver tilbage til mig hvordan det går jeres hvalp, det sætter jeg stor pris på. TAK

 
En veltilpas Viktor, hos sin nye mor.                    En træt Rajah, nu må de gerne flytte!!               Kom nu Gandi, siger Indy, skal vi lege.
 
24 november. Hvalpene er i dag blevet chipmærket, vac. og sundhedstjekket, de var alle meget fine, sunde og raske, det er bare dejligt, nu kan vi med stolthed aflevere dem til deres nye familier.

Der er lige et sidste portrætbillede af de smukke drenge under Hvalpe Galleri.

 
23 november. Ja i dag bliver hvalpene så 8 uger, hvor er tiden dog blevet af. Det er lidt vemodigt at tænke på, at de alle sammen snart rejser hjemmefra, men heldigvis skal jeg se dem igen, og det er jo dejligt.

De sidste par dage har vi haft besøg af nogle venner, der havde 5 børn med, og vi havde selv to, så der er virkelig blevet leget med de små, og kælet og nusset.

I dag kørte jeg og Siff (Bjørns pige)  en tur ned til søen med hvalpene, så de kom ned og snuse til det isfyldte vand, det var koldt for tæerne, men nogen af dem syntes det var spændende. Jeg fangede dette sjove billede af Tumle, da han gerne ville løbe mig i møde.

 
   
 
20 november. De kære små kræver rigtig meget nu, og vi er så småt begyndt at glæde os til at de nye familier skal tage over, selvfølgelig bliver det hårdt at sige farvel til dem, men også dejligt at vide, at nu skal de rigtig ud og opleve verden med deres nye ejere, og skal ikke dele tiden med deres søskende.

Vi skal en tur på gågaden i Viborg inden de skal hjemmefra, det bliver nok en stor oplevelse, både for dem og for os. Det er faktisk svært at nå alt det, som jeg gerne vil med de små, men håber jeg har givet dem en god start på livet.

Så bliver de sidste portrætbilleder lagt ud, da hvalpene fra onsdag begynder at flytte hjemmefra.

 
18 november. Hvor går det stærkt med de kære små, som ikke er særlig små mere, de vejer fra 3800 til 4400g, og det må da siges at være en god vægt for hvalpe på 7 uger.

I går blev de hvalpetestet, det var utrolig spændende og lærerigt. Jeg havde selv dannet mig indtryk af dem og testen svarede ganske godt til det, jeg selv var kommet frem til, men selvfølgelig fik jeg meget mere af vide omkring hver enkelt, og heldigvis da, for ellers ville det jo være spildt at bruge en hvalpetester. Hvalpene har meget ens sind, de varierer ikke så meget, og de ligner alle meget deres mor, og det syntes vi jo er ganske udmærket, for Rajah er en skøn hund.

Vi har været ude og lege i dag, og sikke nogle billeder der kan komme ud af det, Rajah var også med ude i dag, nu hvor hvalpene godt kan blive fra babserne, så vil hun gerne være med.

 
 
13 november. De er godt nok krævende de kære små, men lige nu sover de sødt, så jeg må lige fortælle lidt fra dagens begivenheder. Hvalpene har ikke spor lyst til at være i hvalperummet, når der ikke skal soves, de vil ud og opleve, og hvis ikke der lige er tid til det, så skriger de så højt, at jeg har overvejet at tage høreværn på. Men men, vi gik så en tur ud i gården i dag, i stedet for haven, jeg er ikke helt vild med det, fordi hvalpene tager sten i munden og tygger på dem, men nu skulle de prøve noget andet. Ganske rigtig blev der tygget på sten, men også leget bjergbestiger og andet sjovt, så heldigvis kunne jeg igen køre dem trætte.
 
 
12 november. Som tiden dog går, nu er der kun 14 dage til den første hvalp flytter til sit nye hjem. På søndag skal vi have hvalpene testet, det bliver spændende, og jeg ved, at der er nogle familier, som venter spændt på, hvilken af disse dejlige drenge, de skal have.

Men i mellemtiden har vi travlt med at opleve, hvalpene kommer ud i haven, næsten hver dag, hvor de går på opdagelse, og inde har de snart fået undersøgt, det meste af huset. De er meget nysgerrige og egentlig ikke bange for noget, hverken høje lyde, andre hunde eller hvad de nu støder på. I dag har vi også hørt CD med lyde, både af tordenvejr og fyrværkeri, det tog de sig overhovedet ikke af, de legede bare videre, som altid.

 
8 november. Fantastiske oplevelser i går, hvalpene var på besøg i Emilie´s klasse, hvor alle børnene var søde og rolige, derfor fik hvalpene et kæmpe udbytte af denne tur. Hvalpene var alle glade og gik rundt imellem børnene og fik en masse kæl og klap, de snusede rundt i hjørnerne at det nye sted de var kommet hen, alle med løftede haler, det var bare så dejligt.

Senere på dagen fik vi besøg af Genie, en af Sida´s hvalpe, som er blevet 1 år, han fik også lov til at hilse på alle hvalpene, bare en ad gangen, det var også herligt at se, Genie var meget rolig og snusede til de små skabninger, og hvalpene syntes da, at han var spændende, specielt Prins Erik og Tumle, de ville gerne lege med ham. Tumle fik da også gang i lidt leg, men det turde vi ikke ret længe, for så kom der gang i Genie og vi ville jo nødig have, at han fik trådt på Tumle.

 
 
6 november. Her går det forrygende stærkt, hvalpene vokser så det knager og de bliver store og meget frække, men de er skønne. Vi leger meget med dem nu, de har været ude flere gange, og de har haft besøg af en fremmed hund (min venindes sorte blanding) det var spændende syntes hvalpene, de ville alle gerne hilse og snuse til den.  Hvalpene har også haft små børn at lege med.  I morgen skal vi på besøg i Emilies klasse, det bliver sjovt (tror jeg) og det bliver lærerigt for både hvalpe og børn.
 
 
 
27 oktober. Hvalpene bliver store og frække nu, det er sjovt at følge dem, og nu kan vi godt mærke, at der er kommet liv i huset, og at der er noget at se til.

Vi har været en tur ude i dag, det var en oplevelse, de var lidt betænkelige i starten, men ellers gik det meget godt, det var jo ikke så længe, de skulle jo nødig komme til at fryse.

 
 
23 oktober. I dag har hvalpene været ude i den "store" verden, alså ude af hvalpekassen, det var med lidt usikre ben, men alligevel nysgerrige, de fik også lov til at komme helt ud i solskinnet ude i gården sammen med mor, men kun en ad gangen, og i ca. 30 sek. det var en meget stor oplevelse for dem, der var meget stille bag efter.

Sida og Gandi har også fået lov til at hilse på de små nu, men stadig meget overvåget af Rajah, Sida virker som om hun meget gerne vil tage sig af dem, der snuses om der er noget, der skal fjernes og hun reagerer på deres lyde, Gandi snuser og så går han sin vej.

 
17 oktober. Alle hvalpene har fået øjne, og de går rundt i hvalpekassen nu. De prøver også at lege lidt med hinanden, bide lidt og puffe lidt med poterne. Hvalpene har også fået hele deres navn, som er blevet sendt til registrering i DKK.
 
Mariendals Red Nose LeRa + navnet på hvalpen, se under Fakta.
 
12 oktober. Så er de to første uger gået, hvor er der sket meget med de små pus, og nu er de også begyndt at få øjne, det er bare dejligt at følge deres udvikling. Der er en gylden regel om at hvalpene tre dobler deres vægt på de to første uger, det har de alle nået og et par stykker har firdoblet deres vægt.
 
 
7. oktober.  Der er virkelig sket meget i første uge, hvalpene er vokset til over dobbelt størrelse, og nu er der ved at komme gang i hvalpekassen. De er så småt begyndt at støtte på benene, det ser meget sjovt ud, de prøver og prøver og så vælter de, samtidig er der kamp om maden, de tunge drenge får mest, hvis ikke jeg lige en gang imellem bryder ind og hjælper de små lidt, de skal jo også vokse sig store og dejlige.
 
   
 
4. oktober. Så har jeg forsøgt at få lidt portrætter af de kære små, det er ikke nemt, for de er faktisk temmelig livlige (gudskelov) men jeg syntes nu, de er temmelig nuttede, og heldigvis sover de en gang i mellem, da er de nemmere at tage billeder af.
 
2 oktober.  Her går det fint, hvalpene trives og vokser sig større, vi er ísær glade for at vores "lillemus" klarer sig godt, han bliver særplejet af mor, lige så snart han ligger og hyler, henter hun ham og putter ham ind til sig, det ser rigtig sødt ud. Rajah har det også godt, hun var lidt stresset i starten, hun kunne ikke helt finde ud af at holdt samling på flokken, hun havde det nemlig bedst, hvis de alle lå tæt op af hende. Men nu går hun ud af kassen en gang imellem og tager et hvil på gulvet, og bliver kølet lidt af, der er jo ekstra varmt i hvalpekassen.

Fremmede (som også kan være vores store pige) bliver holdt på afstand, ikke for tæt på, før hun har set dem an, selv Sida og Gandi må pænt holde sig væk, ellers kommer der en høj brummen fra Rajah, det er hendes hvalpe, det er vi ikke et sekund i tvivl om.

Det er spændende og se, hvor hurtigt de forandre sig, og vi kan sidde længe og bare kikke, de er så søde. Jeg sidder og kikker på aftegninger, det bliver mere og mere tydeligt, hvor meget hvidt de får.

 
 
 
29 september. I går, den 28 september fødte Rajah, 6 små dejlige rødnæser, alle sammen hanner, fødslen gik godt, og både Rajah og hvalpene har det godt.
 
Rajah og hvalpene.
Hvalpene har fået navn ved fødslen:  Tema:  "Den lille Havfrue"

Nr.

Navn Farve Køn vægt ved fødsel
1 Sebastian Marineblå H 216
2 Triton Sort H 312
3 Prins Erik Blå H 140
4 Tumle Grøn H 213
5 Max Orange H 313
6 Louis Bordeaux H 275
I hvalpegalleri kan i følge hvalpene med deres farver, god fornøjelse.
 
10 september.   Rajah er blevet dejlig "tyk", det er bare så spændende. I morgen skal hun vejes, hvor meget mon hun har taget på???
 
 
21 August,   Rajah er i dag blevet scannet og er drægtig, så komme den søde ventetid, hvor mange små søde rødnæser der kommer ud af denne romance.
 
Parringen fandt sted den 30 Juli.

Nu venter vi spændt på resultatet.

 
Indavlsgrad 5 generationer er 0%.
 
                 
        Kanadickens Call Me   Ardunacres Call Me Ugly    
        Basie        
    Paddy-Tuffsson       Colliers´ Mapleleaf Ambassador    
                 
Springer Nova´s       Flattollers Beata   Rävtassens Apache    
Leo Tuffsson                
            Fo Bi Tollers Melissa    
                 
        Alvarkantens Bobby   River Duck´s Alexander    
                 
    Springer Nova´s       Åetrinidalens Dessie Day    
    Quilla            
        Springer Nova´s Ronja   Rävtassens Dandy    
                 
            Bella Nova´s Rumba    
                 
        Littleriver´s Argus   Littleriver´s Cassey    
                 
    Littleriver´s Gypsy       Littleriver´s Lady in Red    
    King            
Viceversa Virgo       Littleriver´s Cinnamon   Littleriver´s Cassey    
Vestalis                
            Littleriver´s Tippie    
                 
        Buller   Flyingtollers Boomer    
                 
    Aurora Toller       Bonny White Nose under the red sky    
    Bryvilsar            
        Happy Hunter   Dienesmindes Odin    
        Shaggy Toller´s        
            Ardunacres Diplomat    
 
 
 
Viceversa Virgo Vestalis (Rajah)  Springer Nova´s Leo Tuffsson (Leo)

Født den: 28.05.05

Født: 25.08.03

Højde: 47 cm.

Højde: 50 cm

Vægt: 19 kg.

Vægt: 21 kg.

HD: A  -  AA: 0

HD:  A    -    AA: 0

Øjenlysning: Distichiasis 1 hår, ellers UA

Øjenlysning: UA

DNA PRA: A (normal/clear)

DNA PRA: A  (normal/clear)

CEA: A/B

CEA: A (normal/clear)

   

Resultater:

Resultater:

LP 1: 1.præmiering

Se på Springer Nova´s hjemmeside.

LP 2: 1. præmiering

www.springer-novas-kennel.com

Udstilling: 1.pr. 2 vinder åben klasse

 
 
Rajah og Leo er et par glade familie hunde, som elsker at arbejde. Rajah træner med min datter Emilie, som er 9 år, de træner DKK lydighed og jagttræning med dommi, ikke vildt.  Leo træner mest jagt med vildt og tager en del på udstilling.
 
Flere billeder af de kommende forældre.

Leo hjemme på trappen.

Leo træner med vildt.

 

Rajah træner vandaportering.

Rajah ser ud over søen.

 
Leo til udstilling.    
Tilbage