Sida

   
Resultater Stamtavle Disney kuld 1. Disney kuld 2
  

 

  Sida er født den 7 marts 2005.  DØD 28 december 2016
  Højde: 48,5 cm             Vægt: 17 kg
 
  Sundheds data:          HD: A          AA: 0        Øjenlysning: UA
                                     DNA PRA: B          CEA: A1
     Shaggy Toller´s Aquila Red Sida

Sida er ved at være en ældre dame, så hun er blevet hele familiens hygge hund, det liv elsker hun.

 

 

Sida er en meget aktiv toller, hun kræver megen aktivering, ikke kun fysisk  men også mentalt. Når det så er sagt, så er hun den mest pragtfulde hund, meget glad, elsker børn og går tidligt i seng.

 

 

 

                        
 
       
 Sida er min lille øjesten. Jeg blev så forelsket i Tolleren efter de første par år med Gandi (min første toller) at jeg måtte anskaffe mig en mere, en tæve havde jeg bestemt. Men hvor fra?? Jeg var så på besøg hos Shaggy Toller´s og blev præsenteret for alle hundene og derimellem var en nyankommet tæve fra England. Hun hed Cindy, hende syntes jeg om, pragtfuld hund. Så jeg besluttede at når hun skulle have hvalpe ville jeg gerne have en af hendes. Det betød, at jeg måtte vente et halvt år på at hun skulle parres. Men det var værd at vente på.

 Tiden kom og Cindy fik 6 dejlige små klumper 1 han og 5 tæver. Jeg havde så første valg til de 5 tæver, den ene blev hurtigt valgt fra, da jeg mener tolleren skal have rød næse og det havde den ikke. Lige fra starten var det den mindste i kuldet, en lille fremdreven dame med mod på livet, som jeg gerne ville have, men jeg så tiden an, til de blev 6 uger. Valget blev hende hun var bare så kær, og hun havde de frækkeste spillende øjne.

 

               
 

 

 

 

       

Sida "´taler" meget med sine øjne, det kunne man allerede se, da hun var lille.

 

Den 29 april 2005 hentede jeg så den lille guldklump. Der kom virkelig liv i huset, jeg kaldte hende meget hurtigt "mors lille dampbarn" for der var bare tryk på. Stakkels Gandi  han stod for tur hele tiden, hun hoppede og bed i ham dagen lang. Men trods det var hun god til at lære og blev hurtig dygtig.

 Da Sida var knap 6 mdr. fik jeg foræret en lille hvalp fra Polen. En meget forsigtig lille pige, som vi kaldte Rajah. Aldrig tror jeg at vi har gjort noget så godt som at sige ja til hende, fordi de to piger supplerede bare hinanden, og deres indbyrdes leg gjorde at både vi og ikke mindst Gandi kunne slappe mere af. Siden har jeg trænet meget med Sida og hun er blevet rigtig dygtig. Hun er stadig meget aktiv og kunne træne dagen lang, men til gengæld er hun også blevet utrolig rolig, når vi ikke arbejder.

 

 Vi træner mest lydighed men også lidt jagttræning. Lydighed træner jeg i Toll Nord i Hjørring, hvor vi træner efter DKK´s program. Jagttræning er i Kibæk/Haunstrup. Nogen vil sikkert mene at det er meget langt "bare" for at træne, men jeg kører gerne langt når træningen er god.

 Sida har opnået flere fine resultater (se resultater). Men vi træner videre, vi elsker at arbejde sammen, så vi håber at nå langt.