Aurora (Aura) Diablo (Jablo) Hubert Lea
Malavia (Sheila) Flora (Nova) Fauna (Diana) Hvalpedag

Hvalpegalleri

 
15 marts

Nu er der gået 4 dage siden sidste hvalp blev afhentet og jeg syntes stadig de små mangler i mit hjem, men jeg har hørt fra alle og de har det godt, så må jeg glæde mig til at se dem igen inden så længe.

 

 
7 marts.

Da kom dagen, hvor hvalpene er 8 uger, en fantastisk tid, hvor vi har gjort en masse for at de små skal få en rigtig god start på livet.

De nye ejere glæder sig til at få deres vidunder hjem, som sker i løbet af denne uge. Jeg vil benytte lejligheden til at ønske jer alle held og lykke med dem, og jeg vil glæde mig til at følge deres liv fremover, håber på en mail og lidt billeder i ny og næ.  Der vil blive oprettet en side til hver af hvalpene.

Lidt billeder i galleriet.

 
3 marts.

Ja, hvor blev dog tiden af, vi har godt nok haft travlt med de små, desværre (for mig) skal hvalpene snart flytte hjem til deres dejlige nye familier, der bliver tomt, men masser af tid til mine egne.

Det har været en hård dag, hvalpene har været ved dyrlægen og blevet vac. chippet og sundhedstjekket, alle hvalpe var sunde og raske. Senere har vi været en tur på marken og lege, hold op hvor de nød det, de blev godt beskidte og vældig trætte.

I morgen går turen til gågaden i Viborg, der vil nok være en enkelt som vil hilse på de kære små :)

Leg på marken.

flere billeder i galleriet.
 
25 februar

Hvalpene trives rigtig godt, de er så dejlige.

Nu er de blevet så store, at de kan være ude et stykke tid. I går var de både ude og lege i gården med mor, og de var ydermere to gange ude for at besørge. Vældig spændende, men lidt farligt når der kom en bil forbi, og det var vi så heldige, at der gjorde to gange, ellers har vi jo ikke mange biler her hos os.

Vi har leget med vinger enkeltvis, noget som de alle syntes er utrolig spændende, de er meget legesyge, vil gerne bære, men stikker så af med vingen, det er sjovt at se.

I dag skal de hilse på farmand og halvbror Tumle, spændende hvordan de tager de to store hanhunde, som jo ikke er en del af flokken. I morgen er det så testetid, noget vi alle venter med spænding på.

Så har vi fået sat ekstra kant på hvalpegården, da vi har en lille udbryder... lille Lea er ikke sådan at holde inde, hun vil godt nok ud og opleve.

 
 
 
19 februar

Hvalpene oplever videre, med masser af besøg med kæl og leg. De har leget med Kia og Sida, som var noget af en vild omgang, men alle ville være med og det var sjovt at se, hvordan de takler det, selvom de bliver nedlagt, så er det op på benene igen og så af sted i fuld fart. Desværre kunne vi ikke komme ud, der var for meget frost, vi håber det bliver lidt mildere snart så de kan komme ud noget mere.

I går fik de klippet negle for 3 gang, og i dag fik de ormekur for 2 gang, begge dele er ikke noget de nyder, men det gik nu ganske fint.

Lidt flere billeder i galleriet.

 
 
17 februar

Det går bare stærkt nu, de små udvikler sig rigtig meget, er blevet nogle små personligheder, og der er virkelig forskel på de små. Det er utrolig spændende at studere dem, når de leger og møder nye ting.

I forgårs legede de med Kia, hun vil så gerne, men er måske en lille smule voldsom når hun puffer til dem med snuden, men selvom de vælter er de bare klar igen, nogle med små legebuk andre med gøen, andre går bare lige på, alle ville være med med høje haler, ingen gemte sig eller blev bange.

Senere var det tid for vildt, en andevinge og fasanvinge blev præsenteret for dem, spændende syntes de, et par stykker syntes måske nok de lige ville eje den, ser sjovt ud når de stikker af med vingen. Alle viste interesse for vingerne, men der var tydelig forskel på hvem der syntes det var mest spændende.

Nu havde de leget med en i flokken, så var det tid for at møde en fremmed hund, og tilmed en sort. Det gik over al forventning, alle ville lege med og igen med høje haler, nogle ville lege mere voldsomt end andre, så den stakkels Laika (den sorte hund) vidste nogle gange ikke rigtig hvor hun skulle træde, der var hvalpe over det hele, de hang i hendes ører, hale og ben, men sjovt var det, og hvalpene blev meget trætte.

I dag har de været en tur ude i sneen, kun to ad gangen, da det er meget koldt for dem, og når jeg er alene, så tager det tid at sætte dem alle ud og ind igen, så derfor valgte jeg at de måtte ud på skift. De ville ikke være ude ret længe, men de gik da lige lidt rundt og smagte på sneen, så var det ind igen.

Weekenden byder på en del besøg, så der bliver socialiseringen nok mennesker.... store som små.

Billeder i galleriet.

Rajah hygger med de små.

 
 
14 februar

Nye portrætbilleder!

 
10 februar

Så er det vist tid for lidt opdatering.

Hvalpene trives og bliver store, frække, sjove og ikke mindst dejlige. Der er meget at lave omkring dem, især at lave mad til dem og tørre op.... sikke en masse, der kan være inde i de små vapser. De leger meget, bider i hinanden, legetøjet og os, knurrer og gør, det er bare så sjovt at se på.

Vi har hygget og nusset meget, men nu skal al socialiseringen til at begynde. I går var de en tur ude i vores lille hvalpegård, de syntes det var lidt koldt og en meget stor oplevelse, alt det nye, men de tog det meget pænt alle sammen, de 5 min vi nu kunne være ude på grund af kulden. Der blev taget billeder, se dem i galleriet.

Den næste uge skal vi: lege med vinger fra and og fasan. Have besøg af en sort hund, samt et par af egen race. Mere ud og snuse til luften udenfor. Ud af hvalpegården og "lege" med resten af flokken i huset og udvide deres horisont.

Fauna leger.                                                                                            Aurora og Flora prøver at kravle op.

 

 

 
4 februar

Udviklingen er enorm, vi kan se dem vokse og lære nyt hele tiden, utroligt så stærkt det går. Men de trives alle godt og er nu blevet frække små vapser..

Nye portrætbilleder.

 
31 januar

Tiden flyver af sted, tænk nu er hvalpene allerede 3 uger gamle. De er blevet små "hunde" nu, de kan gå, høre, se og larme, hold op der er lyd i de små djævle, men de er også utrolig dejlige.

De små er også begyndt at få rigtig mad som er blødt op, det går fint med at spise lidt af det, selvom mors mælk stadig er det bedste.

Den næste tid bliver anstrengende men også meget spændende. I dag har de været ude af kassen for første gang, på usikre ben udforskede de rummet, som fra i morgen bliver deres nye hjem. Hvalpekassen bliver for lille og vi har allerede en udbryderkonge som har forsøgt sig med at klatre over.

Nye billeder i galleriet.

 
 
24 januar

Åhh de kære små er så dejlige, i dag er de 14 dage gammel og har fået øjne, de går også rundt i kassen, godt nok på lidt usikre ben.

Vi har taget portrætbilleder, som ses i galleriet.

 
 
20 januar

Her går det stille og roligt, hvalpene vokser og er meget livlige, nu varer det ikke længe før de begynder at få øjne, det plejer at være omkring 12 -14 dagen.

Rajah passer dem godt, jeg hjælper stadig lidt til en gang i mellem ved spisetid, så de små i flokken også får mulighed for en tår, men de er nu ret skrappe til at holde på deres babs, når først de har fået en.

Lidt flere billeder i galleriet.

 
 
15 januar

5 dage er gået og alle hvalpe ser fine ud, dog har vi lidt knas med en af hvalpene, som ikke rigtig vil spise nok, men det håber vi kommer stille og roligt de næste dage. De lagde jo alle ud med at tabe sig, fordi Rajah havde en hård fødsel og derfor ikke fik mælken til at løbe så hurtigt til, men de små har ikke på noget tidspunkt skreget, de har fået så meget at sulten blev stillet, men vægten steg meget langsomt.

Skønne er de alle sammen, vi kan ikke få nok af at sidde og kikke på dem. men vi glæder os meget til de er ca 3 uger, fordi så bliver de sjove, men så kommer selvfølgelig også alt arbejdet.

Flere billeder i galleriet.

 

Navn

Køn

Fødselstidspunkt

Fødselsvægt

1

Diablo

Han

05:34

208g

2

Aurora

Tæve

06:09

280g

3

Flora

Tæve

06:24

245g

4

Malavia

Tæve

06:58

331g

5

Fauna

Tæve

07:18

322g

6

Lea

Tæve

09:54

327g

7

Hubert

Han

11:45

300g

 

 
12 januar

Som skrevet på nyheder, så er Rajah og Genies hvalpe født, 7 dejlige hvalpe, 5 tæver og 2 hanner og der vil løbede komme nyt med billeder her under nyt kuld.

Stemning i hvalpekassen.

 
 
9 december.

Som skrevet på nyheder, blev Rajah scannet den 7 december og er drægtig, vi glæder os rigtig meget til de små kommer til verden, som vi forventer bliver ca 9 Januar.

Rajah har det godt, og vi kan begynde at se, at hun er med hvalpe. Hun nyder livet og den dejlige sne.

 
 
12 november.

Parringen er vel overstået, og vi håber, at der komme fine små rødnæser lige efter jul.

 

 
 
29 oktober.

Rajah er gået i løbetid 5 uger før forventet, og det betyder at vi regner med en parring omkring den 10 november.

Der vil løbende komme nyt, når først parringen har fundet sted.

 
 
 
26 september

En god nyhed, Genie er blevet øjenlyst uden anmærkninger, så er han klar til forestående romance.

 
 
Vi forventer parring mellem:
   
Viceversa Virgo Vestalis (Rajah) Mariendals Red Nose Sire Genie (Genie)
   
Rajah født den 28.05.05

Højde: 47 cm.  Vægt: 19 kg.

Øjenlyst:

HD: A og AA: 0

PRA: A og CEA: A/B

Genie født den 12.10.07

Højde: 49 cm. Vægt: 20 kg.

Øjenlyst: uden anmærkning

HD: B og AA: 0

PRA: B og CEA: A

 

Denne smukke pige, er simpelthen  jordens største kæledægge, men  også utrolig reserveret. Familien og vores omgangskreds kender hende som meget kærlig og kælen, fremmede er hun ikke særlig interesseret  i, der skal gå noget tid og hun skal selv komme til folk, ellers har hun   bare ikke lyst.

Hun elsker vand, lidt for meget til tider, da der godt kan komme visse lyde, når det bliver for spændende, men er en god svømmer og træner ivrigt i at hente dommier på vand.

Men det hun bruger mest tid på er lydighed, som hun træner sammen med Emilie, vores datter på 11, de er et super godt par, de elsker at træne sammen. De træner 1 -2 gange om ugen i Hjørring, og gerne et  par gange herhjemme også, så det bliver til nogen timer.

Rajah er en fantastisk nem hund at have med alle vegne, opsøger ikke kontakt til hverken mennesker eller hunde, når man går tur, bevæger   sig roligt omkring.

 

Genie er en meget aktiv toller, som virkelig skal bruges, han kan også godt li´  sofahygge,  men først når der er blevet brugt krudt på noget aktivering, og dermed ikke kun lange gåture eller andet fysisk, han skal bruges mentalt.

Hans ivrighed i træningen er stor, og kan til tider godt tage pippet fra hans ejer, og jeg kender det alt for godt, da jeg jo har hans mor, Sida. Men den lyst og glæde der lyser ud af dem, er bare guld værd, og ens egen lyst til at træne bliver større, det smitter.

Vi ved også at der sidder en god næse på denne fyr, ikke fordi Brian har trænet spor, men en almindelig gåtur i skoven betød, Genie fik fært og ville en anden vej en sin ejer. Genie fandt et såret rådyr, en fantastisk oplevelse for Brian og sikkert også for Genie.

Genie træner mest lydighed ligesom Rajah, men dermed ikke sagt, at han ikke kunne bruges til jagttræning, det er et valg, hvad man ønsker med sin hund.

 

Billeder af Rajah                                                                                      Billeder af Genie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ønsker du at vide mere om denne kombination, så kontakt mig:

mail: kennel_rednose@hotmail.com

tlf: 53252655